Miina Äkkijyrkän teos, Sweet Yellou Melon

Miina Äkkijyrkän teos, Sweet Yellou Melon

 

Nostokonepalvelu sai poikkeuksellisen kuljetustyön 28.4.2011, kun kuljetimme taiteilija Miina Äkkijyrkän nauta-eläin teoksen Porvoosta Turkuun. Lähes 4,5 metrin korkuinen ja 2000 kiloinen keltainen lehmä herätti huvitusta ja huomiota matkatessaan Porvoosta Turkuun. Teos on valmistunut vuonna 2009 ja tunnetaan nimellä Sweet Yellou Melon. Lehmä haettiin Porvoosta, Haikon kartanon pihalta ja kuljetettiin lavetin päällä Turun kaupunginkirjaston pihaan, jossa suoritettiin sen paikalleen nostaminen. Mukana kyydissä pääsi myös taiteilijan pienempi lehmäaiheinen teos. Teoksia voi käydä ihailemassa Wäinö!-näyttelyssä Galleria Maaret Finnbergillä aina 26.06.2011 asti.

Kuljetus ja nostotöitä paikalla olivat seuraamassa myös itse taiteilija; Miina Äkkijyrkkä, Wäinö!-näyttelyn kuraattori; Jan Kenneth Weckman sekä sekä Turun päässä Wäinö Aaltosen seuran puheenjohtaja; Seppo Sutela. Sweet Yellou Melon on sijoitettu kirjaston pihalle niin, että nautaeläimen hahmo katsoo pihan portista ulos kohti Pinellaa, jolloin kävelyliikenne voi tapahtua eläinhamon jalkojen välistä kirjaston ovesta käsin.

Asiasta uutisoi myös Turun Sanomat 29.04.2011 lue artikkeli tästä

nauta-eläimen hahmo katsoo pihan portista ulos kohti Pinellaa, ja että kävelyliikenne voi tapahtua eläinhamon jalkojen välistä kirjaston ovesta käsin. nauta-eläimen hahmo katsoo pihan portista ulos kohti Pinellaa, ja että kävelyliikenne voi tapahtua eläinhamon jalkojen välistä kirjaston ovesta käsin.